Logotype Angels Network

In English

Tryggare kan ingen vara

Tryggare kan ingen vara? är en dokumentär om när mamma super - om fyra systrars uppväxt, separation och återförening.

Majvor födde fyra barn från 1958 till 1963. Fyra döttrar. Men Majvor var ingen praktmamma. Majvor var alkoholist. Döttrarna togs ifrån henne allt eftersom de kom till världen. De placerades på spädbarnshem, barnhem och i fosterhem. De skiljdes från sin biologiska mamma. Och från varann. Så blev samhället förälder till fyra små flickor. Med socialen som mamma och barnavårdsnämnden som pappa. Tryggare kan ingen vara - eller?

I denna nyproducerade dokumentär träffar TV4:s Bim Enström och Andreas Rydbacken de fyra döttrarna: Marita, 44 år, uppvuxen i ett fosterhem hos en ensamstående mamma med tre äldre biologiska söner; Anette, 42 år, som blev ett av tre fosterbarn i ett fattigt arbetarhem; Susanne Hanqvist, 41 år, som hade hunnit bo på 16 olika ställen innan hon fyllt 15, och Anneli, 39 år, som flyttat mellan fosterhem och barn- och ungdomshem under sina uppväxtår.

Livet har gått hårt fram med de fyra systrarna, på olika vis. De har aldrig träffats alla fyra. Inte ens när Majvor begravdes 1977. De har aldrig kunnat hämta hjälp och stöd av varann i sin utsatthet. Inte förrän TV4-teamet förde dem samman.

Dokumentären sändes i TV4 den 15 januari 2003, kl. 21.00.
Repriser har visats:

Denna dokumentär är TV4s mest reprissända dokumentär. Vid första visningen hade den 1,2 miljoner tittare, vilket är jämförbart med Bingolottos tittarsiffror.

Se dokumentären

Det finns möjlighet att se dokumentären genom att låna ett VHS videoband. Kontakta Susanne Hanqvist för mer information om lån.

Massmedia om dokumentären

"Fyra systrar möttes igen vid mors grav"
Artikel från Aftonbladet den 15 januari 2003.
Läs hela artikeln på Aftonbladet >>

"Anders Björkman: Så gör man en stark dokumentär"
Artikel från Expressen den 16 januari 2003.
Läs hela artikeln på Expressen >>