Logotype Angels Network
Insamlingen Ängelns verksamhet för barn

Angelsnetwork & Insamlingen Ängeln utökade år 2011 sin verksamhet och inriktningen på grund av det rådande läget i Sverige för våra barn som lever i fattigdom.

Tanken är att övervägande samla in och dela ut kläder samt klädpaket till familjer som lever på marginalerna. Uppbyggnad och hur vi ska nå dessa barn och deras familjer pågår. Tanken är att genom media sprida idéen samt vårt budskap vidare till fler organisationer.

Vi kommer att försöka få ett samarbete med socialdistrikten samt kyrkan där man kan få en rekvisition eller medgivande att behov finns. Man kan även ta direkt kontakt med oss.

Insamlingen Ängeln har under åren fått många förfrågningar om behov av kläder till barn men detta behov har inte varit så stort som de senaste åren. Vi lever i ett konsumtionssamhälle där vi slänger ofantligt mycket kläder som kan återanvändas. I dag är det ett relativt dyrt andrahandsvärde på second-hand-affärerna för dessa familjer. Ett klädes plagg som kostar 50 kr är mat för en person för en dag enligt norm. Och som många vet lever många barn under denna norm.

Jag hoppas att på detta sätt underlätta samt påverka barns vardag till det bättre och att de får pengar över till andra behov som barnen har, till exempel, att följa med på skolans utflykter eller ha råd med en fritidsaktivitet.

Stockholm, 8 juni 2011

Susanne Hanqvist-Maivorsdotter